2011-06-22

Poppar Tomas Ledin medan min kropp & knopp fortfarande känns sprängt, kan inte träna, blir andfådd bara jag går upp för trappan, orkar inte fixa mig... Cykla till Hemköp och byta chokladen jag köpte fel igår var ju ett maraton! KlantKlara öppnade den ljusa block chokladen imorse och fick en chock när den var BRUN, hahaha! Upp på hojen & pedalerna gick i hundra in till shoppen för att köpa VIT block choklad !!
.. . tur att det går att fördriva tiden på annat sätt iallafall, te x genom att baka ;

Idag blev det en hallon&vitchokladmoussetårta på digestivebotten som precis blev klar & inställd i kylen där den ska stå tills fredag, Midsommarafton!

Gjorde den idag så den får stå och dra till sig alla smaker lääänge!
(Receptet kommer längre ner)

Nu vankas det sillinläggning & ännu mer tidsfördriv!

Tiden går faktiskt fasligt fort när man bakar & lagarmat! 
Världens godaste currysill & en sillröra får det bli.
Tack mamma för recepten.


Såå, för er som inte bakat Midsommartårtan ännu har ni inget att skylla på längre
här kommer recept på en hallon&vitchokladmoussetårta (absolut inte lika avancerad som den låter) 
Tror den blir kanon, luktade supergott iallafall .. ;)

Botten
17 digestivekex
100 g smält smör

Fyllning
300 g vitchoklad
200 g philadelphia
25 g socker
5 dl vispgrädde
400 g hallon

Garnering
Färska jordgubbar
hyvlad choklad

Sätt ugnen på 175 °C. Lägg kexen i en plastpåse och knyt ihop. Banka med knytnäven så att kexen krossas. Smält smöret och blanda med kexen. Grädda i ugnen i 10 min. Ta ut och låt svalna.

Smält chokladen i ett vattenbad (eller i micron).
Rör ihop socker och philadelphiaost. 
Rör ner den smälta chokladen i philadelphiablandningen.
Vispa grädden och vänd ner den.
Mosa hallonen och blanda med hälften av chokladsmeten.
Häll hallonblandningen på den svalna digestivebottnen och toppa sedan med resten av chokladblandningen.
Låt stå i kylen minst tre timmar. Garnera med jordgubbar och hyvlad choklad.
(Fungerar inte att lägga upp bilder av någon konstig anledning! Försöker igen senare)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar